2008. 12. 22.

Bécs második nap

Korán reggel keltünk, hogy azért még világosban meg tudjunk nézni ezt azt. Egy kiadós svédasztalos reggeli után felkerekedtünk városnézni. A helyi tömegközlekedést használva eljutottunk a Belvedere palotához, ahpgy előbb a felső Belvedere épületét néztük meg, majd miután megállapítottuk, hogy Klimt festményei annyira nem érdekelnek, tovább mentünk a francia kerten át az elsó Belvedere felé. Szép de piszkosul szele egy hely. Át is mentem eszkimóba. Amúgy a franciakert, mint az összes ilyen jellegű izé nem kifejezetten tetszett, ráadásul itt még felújítási munkák is folytak, így volt ami nem is látszott. No nem mintha azok a térd magasságig felérő sövények olyan képrézaros látványt nyújtottak volna. Nyáron talán szebb, de attól még franciakert marad, bár akkor legalább üzemelnek a szökőkutak.

Ahogy kiértünk az utcára Krisz talált egy EGO nevezetű kajáldát, ami előtt természetesen le kellett fotóznia. :D

Ezután megcéloztuk a Hofburgot, ahol is bementünk a Schatzkammerba. Nem semmi pofájuk van ám sógoréknak. 10 eurót kértek el fejenként a belépőért. Jó, hogy szép kincsek vannak ott (nem is tudom honnan "kapták" őket), de azért ennyi pénzt pár francos fémtárgyért. Állvány nélkül nehéz volt fotózni, így Krisz válla lett az állvány, hogy legalább valami látszódjon. Mondjuk az arany rózsa kifejezetten tetszett, meg volt pár ékszer, amit azért elfogadnék. :D De annyira nem nyűgözött le, mint 6 éves koromban. :)

Később újra elmentünk a vásárokba vettünk nyalókát és nézelődtünk, hogy mi minden van és főleg, hogy milyen drágán.

Átfagyva mentünk enni egy Wienerwald nevű kajáldába. Meg kell hagyni, annyira nem volt rossz hely. A kaja nem drága, de a pián visszahozták azt a pénzt. :D A lélekmelegítőnek szánt tömény árában is hasonló volt. Ott melegedtem valamit, de vissza kellett menni a szállodába. Gondoltam kicsit melegszem aztán irány a zuhany, majd alvás. Na ebből az lett, hogy helyben bealudtam. Olyan 1 óra alvás után felébredtem és elmentem zuhanyozni, ami után már nem sikerült ilyen jól bealudnom. :D

Nincsenek megjegyzések: