2009. 02. 11.

London - első nap

Kedd este igyekeztem korán lefeküdni, hogy szerdán hajnali kettőkor fel tudjak kelni.
Sikerült is nagy nehezen felkelni olyan korán. Összevakartam magam és a testvéreim kivittek minket a repülőtérre.

Szerencsére a mi gépünket már nem törölték. Előző nap legalább két járatot töröltek a hóesés miatt. Ennek örömére viszont teljesen tele volt a gép. Becsekkoltunk és bementünk a váróba. Ott egyre többen lettek. Aztán egyszer csak sor termett a kapunál, mire észbe kaptunk, már hatalmas sor állt előttünk, így úgy döntöttünk, hogy akkor már megvárjuk, hogy elmenjenek. Ennek persze az lett a vége, hogy nem igazán volt hely a gépen. Csak a folyosó mellé jutott hely, úgy hogy Krisz a másik oldalon ült. Hajnali 6 órakor indult a gépünk.

A mellettem ülő párocska olyan sötét volt, hogy ha még egy kicsit hülyébbek lettek volna, már amőbának kéne nevezni őket. Próbáltam kikandikálni az ablakon. Bár mikor felszálltunk, még sötét volt, de lassan kivilágosodott, és próbáltam legalább egy pillantást vetni a hajnali égre. Erre a párocska mondjuk nőnemű tagja olyan szemeket meresztett rám, mintha épp a lelkét akarnám elrabolni. Nem jött rá a sötét lelkem, hogy nem őt bámulom, hanem az ablakon próbálok kinézni. Aztán meg be is aludt, de úgy, hogy a pasija alig tudta felkelteni, amikor már be kellett kötni az öveket. Ezért kár volt oda ülnie, és nem hagyni hogy kilássak kicsit az első repülésemen.

Lutonban túl sokan voltunk a kisbuszokra, így mi egy piros Passatba kerültünk. 10 óra körül meg is érkeztünk a Victoria pályaudvarra. Ott az első dolgunk egy hét napos bérlet megvásárlása volt. 25 font 80 penny volt fejenként.

A Victoria Stationről elmetróztunk a King's Crossra. Elcipeltük a csomagokat a szálláshelyre, ahogy lerakhattuk a csomagszobába. Innen első dolgunk a King's Cross pályaudvar és annak is a 9 3/4-ik vágányának megtekintése volt.
Származási hely: London

Megnéztük a mellette lévő St. Pancras pályaudvart is. Ez a londoni nemzetközi pályaudvar. Ennek a felújítását már befejezték, a King's Crossé épp most folyik.

Ezután meglestük a legközelebbi Tescot. Olyan volt, mint itthon mondjuk a CBA vagy Smatch boltok. Egy épület aljában egy viszonylag nagyobb bolt. Vettünk egy áramátalakítót, jó drágán.

Ezután kerestünk valami kajáldát. Egy indiai étteremben kötöttünk ki, ahol végülis elég sokat sikerült enni, amiért persze elég sokat kellett fizetni. Amúgy finom volt meg sok is, nem is tudtam mindet betermelni. :)

Majd visszamentünk a szálláshelyre, ahol végre becsekkolhattunk. Semmilyen papírt nem kellett kitölteni, csak fizetni kellett 270 fontot. A szoba pici, de fürdős volt. Igaz a fürdő olyan mini volt, hogy megfordulni már nehézkesen ment benne. :) Amúgy a narancssárga szinten (jelen esetben az elsőn) volt a szobánk.

Miután elrendezkedtünk, buszra szálltunk és az emeletről tartottunk egy mini városnézést a Trafalgar square-re. Mire odaértünk már besötétedett, így nehéz volt fotózni. A legrosszabb az egészben az volt, hogy éppen tüntettek a parlament előtt a tamilok. Jó kis hangzavart keltve a környéken. Megnéztük a Big Bent, a Parliamentet úgy, ahogy lehetett a sötétben és a szigorú őrizet mellett. Sétáltunk egy kicsit a téren, meglestük a Westminster apátság bejáratát, a II. Erzsébet Konferencia Termet és a látképet.

Nagy nehezen visszaverekedtük magunkat a hostelbe, ahol Krisz töltött a szobakártyájára pénzt és ittunk egy-egy helyi sört. A szobában némi nehézségek árán de végül sikerült rájönni, hogy hogy is van a hideg meg a meleg víz. Hulla fáradtan estem az ágyba.

Nincsenek megjegyzések: